Olika modeller

Begagnat på nätet

Även motorbranschen har anpassat sig till den ökade användningen av internet som handelsplattform. Du kan köpa allt från splittrans nya bilar till begagnade fordon eller unika reservdelar online.

För dig som letar mc, bil eller kanske bara tillbehör på nätet kan du räkna med ett stort utbud. Det gäller dock att ha koll på vad som gäller på flera plan. I den här artikeln ska vi dela med oss av tips och råd inför köpet av begagnade saker på nätet.

Undvik att bli lurad

På senare år har allt fler svenska fordonsägare valt att både köpa och sälja begagnat online, men det är många som blir lurade. Kanske inte i laglig mening, men det är vanligt att känna sig lurad vid begagnat online köp.

Det stående tipset är att välja en seriös handelspartner när det gäller köp av bilar eller motorcyklar. Seriösa bilhandlare på nätet www.riddermarkbil.se/ kan vara nyckeln till en lyckad affär där transparens är A och O genom hela processen. På M Sveriges hemsida kan du läsa mer om att köpa fordon av bilhandlare.

Faktum är att vart tionde klagomål till Konsumentverket rör just köp och försäljningar där begagnade fordon är inblandade. Den som inte har koll på rättigheter eller villkor tycks alltså lätt hamna i problem. Dina garantier är större vid köp av en ny bil online, men väljer du att köpa ett begagnat fordon från en bilhandlare gäller konsumentköplagens trygga regler. Ett begagnat köp mellan privata parter är riskfyllt när det gäller garantier och eventuella fel.

bard