Olika modeller

Fordon för dig som äger lantbruk

För att du ska kunna ta hand om en större lantgård kan du behöva ett antal fordon. Om gården har åkrar och djur kommer det bli väldigt jobbigt att ta hand om allting för hand. Eftersom de flesta gårdar ligger lite utanför större samhällen behöver du självklart en vanlig personbil för att ta dig fram och tillbaka till samhället. Men du kan även behöva andra lantbruksmaskiner som hjälper dig med de tyngre och större jobben på gården.

Viktigaste fordonen du kan behöva

Skulle du vara nybörjare när det handlar om att äga en större gård rekommenderas det att du pratar med andra ägare om vilka fordon och maskiner de rekommenderar. Det är även smart att du antingen köper ett fordon i taget eller letar efter begagnade. Annars kan det bli väldigt dyrt. Detta är några fordon som du kan behöva:

  • Traktor. Med en traktor kan du lätt transportera olika saker samt plöja åkrarna.
  • Snöslunga och gräsklippare. Dessa förklarar sig själva, om din gård är stor kommer det att bli jobbigt att skotta snön och klippa gräsmattorna. Med en snöslunga går det snabbare att få bort all snö från vägar och gångar. För gräsklippare rekommenderas en åkgräsklippare.
  • ATV och ATV harv. Dessa kan hjälpa dig hålla gårdsplanen och grusplaner snygga.

Olika modeller

bard