Olika modeller

Motorcykelmodeller – vad skiljer dem åt?

Det finns otroligt många olika typer av motorcykelmodell att välja mellan och alla individer strävar efter olika sak. Vissa väljer att stirra sig blinda på hojens utseende, medan andra hellre väljer att fokusera på detaljer som antalet hästkrafter eller vilken maxhastighet som motorcykeln har. Är man praktiskt lagd kanske man väljer en modell som passar bäst in på behovet, t.ex. vad motorcykeln kostar i drift. Har man en mycket god ekonomi kanske man till och med köper en av varje sort, men för de allra flesta blir det endast en motorcykel. Även om många modeller till utseendet ser likadana ut så finns det en del saker som skiljer de åt och dessutom har de olika egenskaper.

Allround

En allroundmotorcykel kan också gå under namnet äventyrsmaskin. Bensintankarna är av större format och körställningen är mer bekväm. Denna typ av motorcykel har en upprätt körställning och bra fjädring, vilket passar utmärkt om man ska köra långa sträckor.

Glidare

Modellen glidare kan också gå under namn som custom, men namnet har tappat sin betydelse lite under åren. Till en början syftade man på specialtillverkade motorcyklar, men idag finns det en hel del modeller som passar in under kategorin. En låg sadelhöjd och markfrigång är vad som utmärker denna typ och även den stora mängden med krom som används.

Sport

På en sportmotorcykel har man glömt bort allt vad bekvämlighet heter och istället satsat på hastighet, styrka och hästkrafter utan dess like. Dessa motorcyklar kan uppnå en maxhastighet på hela 300 km i timmen och har en motor som är otroligt stark. När du kör en motorcykel av sportmodell så sitter du kraftigt framåtlutad och knävinkeln är väldigt hög. Denna typ av motorcykel är inte rekommenderad om du ska köra längre sträckor på grund av körställningen, men är å andra sidan väldigt rolig för den som ska ut på slingriga vägar.

bard