Ta körkort

Finansiera körkortet

Att ta körkort kan i många fall kosta mycket pengar och detta är en av anledningarna till att många inte har möjlighet att ta körkortet den tid som de önskar. Om man kör privat kommer kostnaderna att minska betydligt, men det krävs vanligtvis ändå några lektioner på körskola för att man ska säkerställa att man kommer klara av uppkörningen. Det finns flera sätt att gå tillväga för att finansiera körkortet och här får du veta vilka!

1. Ta ett lån – Genom att ta ett privatlån eller ett lån via trafikskolan kan du finansiera ditt körkort. Du betalar av lånet enligt avtalsplanen. Ska du ansöka om ett lån från en bank eller långivare är det bäst att välja privatlån.

2. Spara – Har du möjlighet är det alltid bäst om du kan spara ihop till körkortet själv. Då slipper du ha ett lån med ränta som hänger över dig. Räcker dina pengar inte till kanske du kan ta ett extrajobb där lönen oavkortat går till körlektionerna, utbildningar och uppkörning.

3. Bidrag från CSN – Om du har varit arbetslös och inskriven hos arbetsförmedlingen i minst 6 månader så kan du ha rätt att ansöka om ett körkortslån. Lånet ligger på 15.000 kronor och betalas ut i tre intervaller med 5000 per utbetalning.

bard