Olika modeller

Bästa familjebilarna

Hemsidan ViBilägare.se har tillsammans med Blocket och Yougov utsett de bästa familjebilarna för år 2018. Det ställs höga krav på bilar där flera personer ska färdas och speciellt där barn kommer att färdas i fordonet.

I undersökningen frågade man 1000 personer om vilket bilmärke som de ansåg bäst som familjebil. Svaren var många och resultatet väldigt varierande. Ett märke som dock hamnade på en mycket bra plats var Volvo. Hela 4 av 10 svarade att detta var den bil som de ansåg bäst som familjebil. Bilarna är säkra, rymliga och har bra bagageutrymme för barnvagnar eller annat som måste stuvas in. Det är egentligen ingen överraskning att Volvo var den bil som rankades som bäst. I Sverige går Volvobilarna åt som smör i solen. Bilen är utrustad med isofästen till bilbarnstolar och även krokar, fickor, fack och annat som kan vara nödvändigt.

Utöver Volvo så var det även några fler märken som många tycktes rekommendera. På andra plats i undersökningen hamnade Volkswagen och efter denna kommer Toyota. Audi och Kia kammade hem fjärde och femte plats i undersökningen.

Vilka egenskaper är viktiga när man väljer familjebil?

Alla har familjer har naturligtvis olika behov och det går inte att säga att ett visst märke eller en viss modell ska passa alla. Det som är bra att tänka på är att ha en bil som är rymlig, speciellt om man har bilbarnstolar som ska placeras bakåtvända under en längre period. Det blir inte bara bekvämare för barnet med ett ordentligt utrymme för benen, utan det blir även lättare för dig som förälder som ska plocka in och ur ditt barn. Har barnen fortfarande ett behov av vagn behöver bagageutrymmet vara tillräckligt stort för att svälja vagnen och mer därtill.

bard