Olika modeller

Körkort för bilar och motorcyklar

I Sverige är det en självklarhet att man behöver skaffa körkort för både bil och motorcykel separat. Det är något som man är uppvuxen med och det faller sig därför naturligt att man behöver ta hjälp av en körskola. På grund av detta finns det en mängd olika körskolor i Sverige och för att hitta rätt behöver man göra en enkel sökning på Google. Exempelvis om man vill hitta en körskola i Gävle så skriver man Körskola i Gävle varpå en mängd sökresultat dyker upp. Dock så är detta inte en självklarhet i alla världens länder, således kommer denna artikel diskutera olika länder som skiljer sig mycket åt från Sverige.

Inga körkort?

Det finns en del länder som i princip inte har några körkort alls. Formellt sett finns körkorten, men i själva verket är det ingen som har ett. Detta sker exempelvis i en del afrikanska länder som har outvecklad infrastruktur och ett bristfälligt polisväsende. Således får många en chock när de flyttar till Sverige och förstår att de behöver skriva olika typer av teoriprov och plugga.

Körkort som 16-åring

Ett annat land som skiljer sig åt från mängden är USA. Att få körkort i USA är nämligen tillåtet redan när man redan är 16 år gammal, medan man måste vara 18 år i Sverige.

bard